C# Projelerine Metro Framework Nasıl Dahil Edilir ?

Merhaba,
Windows form ile geliştirdiğimiz projelerde tasarım sorunumuz yazılım geliştiricileri olarak ortak sorun haline geldi Tabi desteğini fazlasıyla hissettiğimiz Microsoft şirketi sürekli kendini geliştirmeye devam etmektedir. Windows 8 ile birlikte gelen Metro Modern UI veya MetroFramework olarak adlandırdığımız yeni tasarım kütüphanesini bizlere sunuyor.

Peki bu kütüphaneyi projemize nasıl dahil ederiz ? 


Öncelikle Metro Modern Ul kütüphanesini projemize eklememiz gerek bunun için Solution Explorer'de bulunan proje adımıza sağ tık yapacağız. Ardından Manage NuGet Packages'e tıklayacağız. 


Açılan ekranda Browse kısmına gelip arama kısmına  Modern yazdığımızda listede çıkan MetroModernUl adlı eklentiye tıklayacağız ardından sağ tarafta INSTALL  alanına tıklayarak kurulumu başlatacağız. Çok kısa sürede kuracaktır.



Kurulum tamamlandıktan sonra araç kutumuza MetroFramework araçları eklenecektir ama bunları kullabilmek için formumuzun metro form olduğunu projeye bildirmemiz gerek bunun içinde forma sağ tık View Code yada türkçe kullananlar için Kodları Göster  alanına tıklayarak kod kısmına geçeceğiz. Bu işlemin klavye kısayolu ise F7'dir. 


Değiştirmemiz gerek kod şu şekilde olacak:


Ve tüm işlemler tamamlandığında sonuç 



İşlemler bu kadar basit. Artık mükemmel tasarımlar yapabileceksiniz. Tüm soru ve önerileriniz için bana sosyal medya hesaplarımdan ulaşabilirsiniz. Sosyal medya hesaplarım sağ tarafta bulunmakta. Videolu eğitimler için Youtube hesabımı takip etmeyi unutmayın. Bir önceki yazımızda 
C# Datagride Tıklandığında Verileri TextBox'a Aktarma Konusunu işledik. Tıklayarak yazımıza ulaşabilir, anasayfamızda aradığınız bir çok soruya cevap bulabilirsiniz. İyi Çalışmalar Dilerim. Görüşmek Üzere :)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yazıcıda Bekleyen Belgeleri Hızlıca Temizleme

C# ile SQL Veritabanı Yedeğini Alma

SQL SERVER'da sa ve diğer kullanıcıları aktif etme