SQL SERVER'da sa ve diğer kullanıcıları aktif etme

Merhaba arkadaşlar, genel bir sorun olan SQL Server üzerine kullanıcı adi ve şifre ile giriş yapma sorunumuz mevcut. Ama hiç üzülmeyin bunun yapımı daha doğrusu özelliğin aktif edilmesi çok kolay. Bu kapsamda artık Windows Authentication Mode ile giriş yapıp güvensiz hale getirmek zorunda kalmayacağız. Şimdi isterseniz hemen anlatıma geçelim.

Bu eğitimde şu sorulara cevap olunmuştur;

  1. SQL Server'a kullanıcı ile giriş yapma
  2. SQL Server'dakullanıcı adı şifre ile giriş yapma
  3. SQL'de şifre oluşturma
  4. SQL Server'da giriş modunu değiştirme
  5. SQL Server'da şifre değiştirme
  6. SQL Server hizmeti yeniden başlatma




  • SQL SERVER SSM uygulamamızı  çalıştırıyoruz.
  • Windows Authentication Mode ile giriş yapıyoruz

  • Ardından sol tarafta Security - Logins - sa yolunu izleyerek sa kullanıcı bilgilerini açacağız.
  • Açılan ekranda General Kısmında şifremizi giriyoruz ve şifremizi ikinci kez girerek doğruluyoruz.


  • Buraya şifrelerimizi ikisini de aynı olacak şekilde girdikten sonra yine sol tarafta Status alanına tıklıyoruz. Açılan ekranda Login durumu Disabled seçiliy olacak onu Enabled seçiyoruz.


  • Şuan login yapma işlemimiz şifremiz hazır. Ancak giriş modunu kullanıcıyla giriş yapacağımızı bildirmemiz gerek. Bunun içinde solda serveradımıza sağ tıklayıp Properties alanına giriş yapıyoruz.


  • Açılan ekranımızda solda Security alanına geliyoruz. Burada Server Authentication alanında Windows Authentication olarak seçili olan kısmı Sql Server  And Windows Authentication Mode alanını seçiyoruz. ok. diyoruz.


  •  Buraya kadar işlem tamam. Sql Server hizmetini yeniden başlatarak sa kullanıcımızla giriş yapabiliriz. Sql Server hizmetini yeniden başlatmak için Ctrl+R tuslarına basarak acılan alanda Services.msc yazıp hizmetlerimizi açabiliriz. Buradan SQL Server'ı bulup üzerine tıkladıktan sonra solda yeniden başlat diyebiliriz. 
Sql Server'a kullanıcı ile giriş yapabilmek için Windows Authentication Mode değil SQL Server Authentication Seçili olmasına özen gösterelim. 

Bugün ki yazımızın sonuna geldik. İçeriklerden daha hızlı haberdar olmak için beni sosyal medya hesaplarımdan takip etmeyi ve videolu eğitimler için youtube kanalıma abone olmayı unutmayın. Görüşmek üzere :)





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yazıcıda Bekleyen Belgeleri Hızlıca Temizleme

C# ile SQL Veritabanı Yedeğini Alma